لوله پلي اتيلن

لوله پلي اتيلن - لوله پلي اتيلن فشارقوي - قيمت لوله پلي اتيلن

لوله پلي اتيلن

لوله پلي اتيلن 

لوله‌ پلي‌اتيلن كه به اختصار PE گفته مي‌شود، نوعي لوله است كه از پليمريزاسيون اتيلن توليد مي‌شود. قبل از توليد محصول نهايي لوله پلي‌اتيلن، زماني كه مونومرهاي اتيلن تحت عمل پليمريزاسيون قرار مي‌گيرند پلي‌اتيلن توليد مي‌گردد. پلي‌اتيلن در گروه گرمانرم‌ها طبقه‌بندي مي‌شود كه خاصيت ترموپلاستيك دارد. يعني مي‌توان با گرم كردن و ذوب كردن در آن تغيير شكل ايجاد نمود. از خصوصيات پلي‌اتيلن‌ها مي‌توان به مقاوم‌ بودن، منعطف بودن و طول عمر بسيار زياد اشاره كرد. پلي‌اتيلن‌ها به چند دسته تقسيم مي‌شوند كه معيار اين تقسيم‌بندي دانسيته و يا چگالي پلي‌اتيلن در زمان توليد است.

پلي‌اتيلن با چگالي پايين: LDPE اين نوع پلي‌اتيلن تعداد شاخه‌هاي فرعي (جانبي) بلند و بيشتر از حد معمول است. در اين نوع پلي‌اتيلن فاصله‌ زنجيره‌هاي ملكولي از يكديگر زياد است. همين فاصله‌ زياد سبب مي‌شود تا چگالي پايين بيايد.

پلي‌اتيلن با چگالي كم خطي: LLDPE در فرآيند توليد پلي‌اتيلن زماني كه كومونومر بوتن نرمال به اتيلن اضافه گردد، محصول داراي شاخه‌هاي جانبي بيشتر اما با طول برابر خواهد بود. اين شاخه‌ها اگر چه بلند است اما در طول زنجير پليمر تعداد كمي وجود دارد. به‌دليل خطي بودن زنجيره‌ پليمر به اين نوع پلي‌اتيلن‌، پلي‌اتيلن خطي گفته مي‌شود.

پلي‌اتيلن با چگالي متوسط: MDPE اين نوع پلي‌اتيلن از نظر مقاومت راندمان بهتري نسبت به مقاومت HDPE و ضربه‌پذيري بالايي دارد. اين پلي‌اتيلن براي بسته‌بندي (درب بطري‌ها) استفاده مي‌شود.

پلي‌اتيلن با چگالي بالا: HDPE در مقايسه با ديگر پلي‌اتيلن‌ها اين نوع محصول ساختار زنجيره‌ پليمري‌، تبلور بالاتري دارد. از همين ‌رو ساختار فشرده‌تري داشته و چگالي بالاتري دارد كه براي همين به آن پلي‌اتيلن سنگين گفته مي‌شود.اين نوع پلي‌اتيلن تعداد شاخه‌ جانبي كمتري نسبت به ديگر پلي‌اتيلن‌ها دارد.

 

كاربرد لوله پلي اتيلن 

شبكه فاضلاب و آب رساني شهري و روستايي

محافظت از كابل هاي برق، مخابراتي و فيبرهاي نوري

سيستم هاي آبياري با فشار بالا مانند آبياري قطره اي

استفاده در سيستم انتقال مايعات و فاضلاب هاي صنعتي به دليل مقاومت در برابر خورندگي گازها و باكتري هاي ناشي از فاضلاب

استفاده در كانال ها و سيستم هاي تهويه

استفاده در شبكه هاي گازرساني

استفاده در سيستم هاي لايروبي

 

مزاياي لوله پلي اتيلن 

اين لوله ها داراي مزيت ها و ويژگي هاي مثبت بارز از جمله وزن كم، بارگيري و حمل و نقل آسان تر، نصب سريع و آسان، مقاومت بالا در برابر ضربه هاي احتمالي و ساييده شدن، مقاومت بالا در برابر مواد شيميايي و اشعه آفتاب، انعطاف بالا، عدم نياز به پوشش و محافظ، ماندگاري و عمر بالا، رسوب نگرفتن مسير لوله و كاهش فشار ناشي از اصطكاك، دارا بودن انواع اتصالات كه باعث اتصال راحت تر لوله ها به هم مي شود و انتقال پذيري راحت سيال در لوله، هستند.

در نهايت عملكرد بالاي لوله پلي اتيلن، نسبت به ساير لوله هاي سنتي ( لوله هاي فولادي و لوله هاي گالوانيزه ) و مقرون به صرفه بودن آن از نظر هزينه و قيمت، باعث افزايش استفاده از اين لوله ها در چند سال اخير شده است.

 

اتصالات لوله پلي اتيلن 

يكي از مهمترين مزاياي لوله پلاستيكي نسبت به ساير انواع لوله ها ، اتصال آسان آن است. اتصالات در مواردي مانند تغيير زاويه مسير خط لوله ، تغيير قطر و ابعاد لوله و اتصال قطعات استفاده مي شود

براي  كاربردهاي مختلف از اتصالات متفاوت كه شامل اتصالات ، پيچي ، كمربندي ، اتصالات پلي اتيلن با فشار بالا ، جوش لب به لب ، اتصالات جوش فاضلابي پلي اتيلن  الكتروفيوژن و اتصالات دستي است.

 

استاندارد كار گذاري لوله پلي اتيلن 

اين نوع لوله ها شامل مراحل: حفاري ، كارگذاري لوله ها و خاك ريزي روي لوله ها مي باشد. حفاري ، بعد از پياده كردن مسير كارگذاري لوله هاي نواري به عرض در امتداد گچ ريزي مي شود.

اين عمليات در عرض تعيين شده با ماشين حفاري و بيل مكانيكي صورت مي گيرد. اين حفاري بايد طبق نقشه و دستگاه نظارت در مسير تعيين شده با ديوار هاي عمودي حفر شوند، تا كارگذاري لوله انجام شود.

 

تميز كردن خط لوله پلي اتيلن 

شستشوي كل خط لوله با ضد عفوني كردن با آب پاك داراي كلر باغلظت بالا انجام شود. مقدار كلر در آب مورد نظر براي شستشو سه گرم در يك متر مكعب است ولي نبايد حتي يك گرم در متر مكعب كم شود.

در زمان ۲۴ ساعت با آب كلر بالا شسته مي شود و بعد از آن با اضافه كردن آب با غلظت كلر بسيار كم و يا بدون كلر با آب مصرفي براي ضد عفوني كردن خط لوله انجام مي شود و به بهره برداري مي رسد.

 

قيمت لوله پلي اتيلن 

لوله پلي اتيلن به لوله اي گفته مي شود كه از مواد اوليه پلي اتيلني و در حالت استاندارد بدون افزودني هاي (گرانول) ديگر توليد شده باشد. همين مواد است كه به لوله ها شكل و ظاهر ميدهد و باعث مزاياي زياد و محبوبيت لوله پلي اتيلن براي آبرساني شده است.

 

روش توليد لوله پلي اتيلن تك جداره 

فرآيند توليد لوله پلي اتيلن تك جداره به روش اكستروژن مي باشد كه مواد اوليه به صورت گرانول به داخل دستگاه اكسترودر وارد شده و در اثر حرارت ذوب مي‌شوند.

مواد ذوب شده به وسيله ماردون (ميله مارپيچ) به جلو رانده مي شود و پس از خروج از اكسترودر وارد قالب مي شوند . مواد پخته شده پس از خروج از سر قالب، از كاليبراتور عبور نموده و در تانك وكيوم با اعمال فشار مناسب شكل داده مي شوند. سطح لوله به محض خروج از كاليبراتور بوسيله لايه هايي از جريان آب سرد خنك مي‌گردد.

 

جوشكاري لوله پلي اتيلن و اتصال آن: 

يكي از مهم ترين نكته در شبكه لوله پلي اتيلن نحوه جوشكاري و اتصالات مي باشد. جوشكاري لوله پلي اتيلن به صورت لب به لب انجام مي شود و روشهاي ديگري هم وجود دارد.

 

جوشكاري لب به لب لوله پلي اتيلن در مقايسه با جوشكاري لوله فلزي بسيار آسان تر است. آموزش درست جوشكاري و رعايت موارد آن داراي اهميت است.

 

دستگاه جوش لوله پلي اتيلن : اين عمل بايد به فردي سپرده شود و كار با دستگاه را كاملا وارد باشد و آماده سازي لوله ها را با ديدن چشم تشخيص دهد و انجام جوشكاري لب به لب را به ترتيب بداند.

 

عنوان هاي مهم در رابطه با جوشكاري لوله پلي اتيلن:

• نحوه جوشكاري لب به لب

• توصيه هاي مهم در جوشكاري

• بهره گرفتن از دستگاه جوشكاري

• ايمن بودن در هنگام جوشكاري